У Криму «суд» приймав рішення про арешт Сенцова за участю Поклонської

Новини
Наталія Поклонська в залі Госдуми РФ Фото: РИА Новости

В окупованому Криму «Київський райсуд» Сімферополя 11 травня 2014 року пиймав рішення про арешт режисера Олега Сенцова, якого ФСБ звинуватила в нібито «тероризмі», в присутності на той час «прокурора Республіки Крим» Наталії Поклонської.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook російський адвокат Дмитро Дінзє, передає Центр журналістських розслідувань.

«Сама Поклонська Н.В. брала участь в арешті Сенцова Олега», – написав Дінзє.

В якості підтвердження він опублікував фотокопію протоколу засідання «Київського районного суду» Сімферополя від 11 травня 2014 року.

У документі, зокрема, зазначено, що засідання «суду» проходить за участі «прокурора Республіки Крим» Наталії Поклонської.

У березні 2014 року СБУ оголосила «прокурора Криму» Наталію Поклонську в розшук за підозрою у скоєнні дій, спрямованих на захоплення державної влади по ч.1 ст.109 Кримінального кодексу України.

Відносно Поклонскої ГПУ розслідуються два кримінальні провадження – про державну зраду і про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

У 2016 році в ході незаконно організованих Росією в окупованому Криму «виборів» Поклонська була обрана «депутатом» Держдуми РФ і покинула посаду «прокурора Криму».

У квітні 2018 року ГПУ завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою «прокурора» Криму Наталії Поклонської, «глави уряду РК» Сергія Аксенова, «спікера парламенту» півострова Володимира Константинова та інших колишніх чиновників АР Крим у справі про держзраду.

Як повідомлялось, 11 травня 2014 року в Сімферополі ФСБ затримала режисера і активіста Автомайдану Олега Сенцова. Йому інкримінували «організацію теракту». 16 травня у цій же справі ФСБ затримала Олександра Кольченко, учасника студентських та екологічних акцій.

25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону за сфальсифікованим звинуваченням у створенні в анексованому Криму терористичного співтовариства засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років, а кримського активіста Олександра Кольченко до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Правозахисний центр «Меморіал» визнав Сенцова і Кольченко політв’язнями.

Сенцов відбував покарання в колонії суворого режиму в Республіці Саха (РФ). На початку жовтня 2017 року Сенцова етапували до виправної колонії суворого режиму №8 в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ), відомої під назвою «Білий ведмідь».

14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в Росії.