Аварія порома «Анненков»: окупанти відновили роботу залізничної переправи через Керченську протоку

Новини
Залізничний пором «Анненков» порт «Крим» (Керч), 7 липня 2018 р Фото: kerch.fm

Залізнична переправа через Керченську протоку в окупованому Криму, яка була зупинена з 7 липня через надлом корпусу порома «Анненков» (IMO: 8841450), відновила роботу.

Про це повідомив гендиректор «Кримські морські порти» Олексій Волков, передає Центр журналістських розслідувань.

«Аварійний ж/д паром «Анненков» щойно перешвартован на вільний причал без пригод. Поромна переправа відновила роботу! Перший паром вийшов з цистернами в порт Крим», – написав Волков.

За його інформацією, накопичення вагонів на обох сторонах значне, але «за добу-дві планують перевезти всіх».

Волков також заявив, що «завдяки злагодженим діям всіх служб, екіпажу порома, портової влади і судновласника вдалося обійтися без екологічної катастрофи».

«Подальша доля порома «Анненков» буде визначена судновласником найближчим часом», – йдеться в повідомленні.

В окупованому Криму 8 липня через утворення тріщини (надлому) корпусу в кормовій частині залізничного порома «Анненков» (IMO: 8841450) під час вивантаження в порту «Крим» (Керч) зупинена переправлення вагонів Керченської поромної переправою.

Пором «Анненков» внесений до «чорного списку» порушників західних санкцій, носить ім’я Олександра Анненкова – власника компанії.

Залізничні пороми компанії «АнРуссТранс» неодноразово використовувалися для перевезення на окуповану територію Криму залізничних платформ з військовою технікою (крім залізничних цистерн і вагонів з цивільними вантажами, для чого до окупації використовувалася ця морська поромна переправа).

Нагадаємо, після анексії Криму Росією Україна закрила для міжнародного судноплавства усі морські порти півострова. Порти Криму і Севастополя внесені до санкційних списків ЄС та США.