П’ять країн приєдналися до продовження заборони ЄС на інвестиції в Крим

Новини

Чорногорія, Албанія, Норвегія, Грузія і Україна приєдналися до санкцій Євросоюзу, який 18 червня продовжив заборону на інвестиції в економіку окупованого Криму.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС Федеріки Могеріні, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«18 червня 2018 Рада ЄС прийняла рішення, яким продовжила обмежувальні заходи (по Криму – ред.) до 23 червня 2019 року. Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, а також країна Європейської асоціації вільної торгівлі Норвегія, що входить до Європейського економічного простору, а також Україна і Грузія приєднуються до цього рішення Ради», – сказано в повідомленні.

Як наголошується, ці країни будуть забезпечувати відповідність їх національної політики з ухваленим рішенням Ради ЄС.

У свою чергу Європейський Союз бере до відома це зобов’язання і вітає його, заявила Федеріка Могеріні.

Як повідомлялось, 18 червня 2018 року Рада ЄС продовжила заборону на інвестиції в економіку окупованого Криму ще на рік – до 23 червня 2019 року. Санкції включають в себе заборони на імпорт в ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестиції в Крим і Севастополь та послуги, пов’язані з туристичною діяльністю в Криму і Севастополі. Крім того, заборонено експорт з ЄС низки товарів і технологій в Крим і Севастополь для транспортного, телекомунікаційного та енергетичних секторів, а також для нафтогазової та гірничої галузей.

 5 липня Рада ЄС продовжила на шість місяців – до 31 грудня 2018 року – економічні санкції проти Росії за її дії, що дестабілізують ситуацію в Україні.