Суд у справі підозрюваного в нападі на Катерину Гандзюк переносили через неявку адвоката (трансляція)

Новини
Катерина Гандзюк Фото: Facebook

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному в нападі на херсонську активістку, радника мера Херсона Катерину Гандзюк, яке було заплановано на понеділок, 6 серпня, перенесли у зв’язку з тим, що в суд не з’явився адвокат підозрюваного. Однак пізніше засідання все-таки почалося.

Про це повідомив юрист Масі Найєм, передає Центр журналістських розслідувань.

«Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у скоєнні злочину проти Катерини Гандзюк перенесли у зв’язку з тим, що в суд не з’явився адвокат підозрюваного. Сьогодні о 13:00 буде продовжено засідання з адвокатом з системи надання безоплатної правової допомоги», – написав він у Facebook.

Масі Найєм також опублікував фото підозрюваного – Новікова Миколи Миколайовича, 1978 року народження, який за офіційними даними проживає в Херсоні.

Нагадаємо, 31 липня на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Невстановлений чоловік облив її концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку госпіталізовано з хімічним опіком. Її стан оцінюється, як стабільно тяжкий.

1 серпня Нацполіція перекваліфікувала кримінальне провадження, відкрите за фактом нападу на Катерину Гандзюк, за статтею Кримінального кодексу «замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю», зважаючи на інформацію про ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, отриманих постраждалою.

Поліція у п’ятницю, 3 серпня, затримала особу, яка обгрунтовано підозрюється у нападі на Гандзюк.