Гандзюк не впізнає Новікова, якого поліція називає підозрюваним у нападі на неї

Новини
Катерина Гандзюк Фото: Facebook

Радниця міського голови Херсона і активістка Катерина Гандзюк не впізнає Миколу Новікова, якого поліція затримала за підозрою в нападі на неї.

Про це Гандзюк розповіла виданню Українська правда, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Я співчуваю тому бідоласі, якого затримали по моїй справі поліцейські, на 99% це випадкова людина. Я розумію, що дуже швидко треба було гасити інформаційні хвилі й це робили ціною його долі. Мої близькі, які бачили нападника, кажуть, що це не він», – сказала активістка.

За її словами, поки поліцейські з нею особисто не проводили слідчих дій.

«Я бачила те, що й усі в інтернеті, але я не впізнаю його (підозрюваного у нападі Миколу Новікова – ред.). Зараз мені складно тримати руку на пульсі розслідування, тому що я зосереджена на своєму здоров’ї і відновленні. У мене через день операції, від яких болісна реабілітація», – рассазала Гандзюк.

Вона вважає, що в її фізичному усуненні можуть бути зацікавлені багато.

«Багато кому може бути вигідно позбутися незручного чиновника, як я. Тим паче, я вибиваюся із загального ландшафту, чим дратую багатьох людей не тільки з Херсона. Але мало хто може піти на такий злочин», – зазначила Гандзюк.

На її думку, замовниками нападу можуть бути правоохоронці – нинішні або колишні.

«Я майже переконана, що у замовника в гардеробі висить форма з погонами, можливо, навіть і не одна… Як тільки я стала чиновником, у листопаді 2016 року, ми приймали справи і ставали свідками жахливих зловживань і злочинів. Правоохоронці – перші люди, з ким ми спілкувалися, і говорили, що треба наводити лад. На жаль, об’єкти наших розмов дізнавалися про таке спілкування за лічені хвилини, тому це просто не мало сенсу. Саме з правоохоронцями був цей системний світоглядний конфлікт, де неможливо домовитись», – сказала Гандзюк.

За її словами, саме від правоохоронців вона отримувала погрози і попередження. «Вони підсилали до мене достатньо близьких мені людей з пропозиціями. Зараз я не можу говорити про всі деталі, це може завадити слідству. Але готуйте попкорн, повірте, буде дуже цікаво», – зазначила вона.

Нагадаємо, 31 липня на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Невстановлений чоловік облив її концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку госпіталізовано з хімічним опіком. Її стан оцінюється, як стабільно тяжкий.

1 серпня Нацполіція перекваліфікувала кримінальне провадження, відкрите за фактом нападу на Катерину Гандзюк, за статтею Кримінального кодексу «замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю», зважаючи на інформацію про ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, отриманих постраждалою.

3 серпня у Нацполіції заявили, що затримали особу, яка обгрунтовано підозрюється у нападі на Гандзюк.

6 серпня Херсонський міськсуд заарештував Миколу Новікова, якого підозрюють у нападі на Катерину Гандзюк, до 1 жовтня включно.

Адвокат постраждалої Євгенія Закревська заявила, що Нацполіція розслідує напад на Гандзюк паралельно з СБУ, однак поліція досі не надала матеріали «своєї» справи в СБУ, чим свідомо гальмує слідство.