Суд у Херсоні заарештував підозрюваного у справі про напад на Катерину Гандзюк

Новини
Підозрюваний Миколай Новіков, фото: Масі Найєм

Херсонський міський суд ухвалив узяти під варту Миколу Новікова, якого підозрюють у нападі на Катерину Гандзюк, до 1 жовтня включно.

Про це повідомив юрист Масі Найєм, передає Центр журналістських розслідувань.

«Суд у справі Катерини Гандзюк обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді утримання під вартою», – написав він.

Як пише «Українська правда», суд зазначив, що свідчення сестри НовіковаІрини про те, що вони разом відпочивали на морі в день нападу, не може служити доказом невинуватості через їх родинних зв’язків.

Слова Ірини Кодаковой слід перевірити в рамках досудового розслідування, сказав суддя.

Тому клопотання прокуратури про взяття Новікова під варту на 60 діб суд – з огляду на ризики – задовольнив.

Застава суддя не встановив.

Нагадаємо, 31 липня на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Невстановлений чоловік облив її концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку госпіталізовано з хімічним опіком. Її стан оцінюється, як стабільно тяжкий.

1 серпня Нацполіція перекваліфікувала кримінальне провадження, відкрите за фактом нападу на Катерину Гандзюк, за статтею Кримінального кодексу «замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю», зважаючи на інформацію про ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, отриманих постраждалою.

Поліція у п’ятницю, 3 серпня, затримала особу, яка обгрунтовано підозрюється у нападі на Гандзюк. 

Масі Найєм також опублікував фото підозрюваного – Новікова Миколи Миколайовича, 1978 року народження, який за офіційними даними проживає в Херсоні.