Кримчанку Юревич (Одновол) за посягання на цілісність України засудили до умовного терміну

Новини
Олена Юревич (Одновол) в Херсонському міському суді, 19 червня 2018 р Фото: RFE/RL

Кримчанка Олена Юревич (Одновол), яка організовувала збір підписів на підтримку Володимира Путіна на незаконних «виборах» президента РФ в окупованому Криму, уклала угоду з прокурором та визнала себе винною у посяганні на територіальну цілісність України. Суд затвердив угоду та засудив її до 3 років та 3 місяців позбавлення волі з 3-х річним випробним терміном.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прокуратури АРК.

«Деснянським районним судом міста Києва 16.08.2018 винесено обвинувальний вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості, укладену прокурором з обвинуваченою, яка була засновницею та керівницею кримського регіонального відділення всеросійського громадського руху «Волонтеры победы» та учасницею збору підписів на підтримку Путіна В.В. в якості кандидата на пост президента РФ у 2018 році», – йдеться у повідомленні.

Згідно з вироком, Юревич (Одновол) визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), та призначено покарання у вигляді 3 років та 3 місяців позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України кримчанка звільнена від відбування покарання з іспитовим строком тривалістю 3 роки.

Як зазначили в прокуратурі АРК, умовами укладання угоди є «беззастережне визнання обвинуваченою своєї винуватості у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, що обтяжують покарання».

Олена Юревич (Одновол) знаходиться на восьмому місяці вагітності.

Нагадаємо, 23 квітня 2018 року співробітники головного управління СБУ в АРК затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» кримчанку Олену Юревич (Одновол), яка, за даними слідства, займалася агітацією і збором підписів на підтримку Володимира Путіна на «виборах» президента РФ на півострові. Юревич (Одновол) є одним з керівників кримського відділення Всеросійського громадського руху «Волонтери перемоги»

Прокуратура АРК повідомила Юревич (Одновол) про підозру у вчиненні державної зради за ч.1 ст.111 КК України.

25 квітня Херсонський міськсуд заарештував Юревич (Одновол) на 60 діб без права внесення застави – до 21 червня 2018 року. 19 червня суду подовжив їй термін утримання під вартою на 60 діб – до 17 серпня 2018 року.

У кынцы липня Прокуратура АРК скерувала до суду для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті обвинувальний акт щодо кримчанки Олени Юревич (Одновол).