Мешканці Стрілкового відмовились підписувати меморандум з Херсонською ОДА щодо будівництва «царської дороги»

Новини

Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв 17 серпня зустрівся з мешканцями села Стрілкове Генічеського району, які вже кілька тижнів протестують проти рішення обласної влади будувати дорогу по вулиці Береговій, де отримали земельні ділянки чиновники, заміть Центральної вулиці села. Зустріч закінчилась безрезультатно, громада не погодилась на підписання меморандуму з владою.

Як повідомляє видання «Новий візит», окрім Гордєєва, у Стрілкове приїхали його заступник Олександр Адамчик, народний депутат від Херсонщини Сергій Хлань і голова Генічеської РДА Олександр Воробйов, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми пропонуємо наступне: ми починаємо будівництво Берегової в першу чергу. І тимчасову дорогу зробимо на вулиці Центральна. Тимчасова дорога – до півтора мільйони вартості – виходить 1,2 км завдовжки. І паралельно з Береговою вони почнуть робити Центральну», – сказав на зустрічі Андрій Гордєєв.

Однак мешканці села з цією пропозицією не погодились і не підтримали підписання меморандуму із обласною владою, наполягаючи на першочерговому будівництві якісної дороги по вулиці Центральній.

Голова Стрілківської сільради Олександр Пономарьов повідомив, що остаточне рішення щодо запропонованих головою ОДА варіантів будівництва дороги у Стрілковому будуть приймати місцеві депутати.

Нагадаємо, Центр журналістських розслідувань в матеріалі ««Царська дорога» для власників пляжів Арабатки» повідомляв, що в той час, як в Стрілковому немає жодної асфальтованої вулиці, з херсонського обласного бюджету виділено 85 млн гривень для будівництва дороги на вулиці, де отримали земельні ділянки чиновники, депутати і податківці. Серед них – голова Генічеської РДА Олександр Воробйов, на дружину якого записаний будинок, побудований в 50 метрах від моря.

Жителі села провели сход і розпочали збір підписів під зверненням до голови Херсонської ОДА з вимогою будувати в першу чергу дорогу на вул. Центральній, де розміщені аптеки, пошта, школа, дитсадок, сільрада, опорний пункт поліції, ринок, магазини, автовокзал, лікарня, тобто, заклади і установи, якими користуються члени громади Стрілкового.