Замах на Гандзюк: стало відомо ім’я другого підозрюваного

Новини
Катерина Гандзюк Фото: Facebook

У Херсоні 20 серпня проходить судове засідання з обрання запобіжного заходу другому підозрюваному в нападі на радника міського голови Херсона і активістку Катерину Гандзюк  – Віктору Горбунову.

Чоловік 1991 року народження підозрюється в купівлі кислоти для нападу на чиновницю, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Українську правду».

Суддя, у відповідь на клопотання захисту Горбунова, виніс рішення про проведення засідання в закритому режимі.

Адвокат підозрюваного заявив, що попередні свідчення Горбунова містять важливу інформацію у справі і стосуються осіб, які вчинили замах на вбивство. Він уточнив, що розголошення відомостей може «зашкодити встановленню всього кола осіб, які вчинили злочин, і становить небезпеку для життя і здоров’я».

Нагадаємо, 31 липня на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Невстановлений чоловік облив її концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку госпіталізовано з хімічним опіком. Її стан оцінюється, як стабільно тяжкий.

1 серпня Нацполіція перекваліфікувала кримінальне провадження, відкрите за фактом нападу на Катерину Гандзюк, за статтею Кримінального кодексу «замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю», зважаючи на інформацію про ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, отриманих постраждалою.

3 серпня у Нацполіції заявили, що затримали особу, яка обгрунтовано підозрюється у нападі на Гандзюк.

6 серпня Херсонський міськсуд заарештував Миколу Новікова, якого підозрюють у нападі на Катерину Гандзюк, до 1 жовтня включно.

Адвокат постраждалої Євгенія Закревська заявила, що Нацполіція розслідує напад на Гандзюк паралельно з СБУ, однак поліція досі не надала матеріали «своєї» справи в СБУ, чим свідомо гальмує слідство.