Порошенко на всіх міжнародних переговорах вимагає звільнити Олега Сенцова

Новини

Президент України Петро Порошенко повідомив, що піднімає питання звільнення голодуючого режисера Олега Сенцова та інших українських політв’язнів на всіх міжнародних переговорах.

Про це глава української держави повідомив в соцмережі в день, коли виповнюється 100 днів голодування Сенцова в російській колонії, передає Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні весь світ говорить ім’я Олега Сенцова. Каже, вимагаючи його звільнення. Немає жодних міжнародних переговорів, жодної зустрічі, коли б я не звертався до світових лідерів, закликаючи їх активніше тиснути на Кремль, щоб звільнити Олега і всіх наших бранців», – написав Порошенко.

У Києві та в інших містах по всьому світу 21 серпня проходить акція «Солідарність з Олегом Сенцовим»: український політв’язень голодує в російській колонії вже 100 днів.

15 серпня комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ відхилила два клопотання про помилування Сенцова.

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.

Нагадаємо, 9 серпня з дозволу Олега Сенцова опубліковані його фотографії з російської колонії. Стан здоров’я українського політв’язня, який тримає голодовку з вимогою звільнити всіх українських в’язнів Кремля, знову погіршився, у нього стався третій криз.