Окупанти активізували підготовку десантних підрозділів на узбережжі Азову – ГУР

Новини
Навчання по висадці морського десанту в «ДНР» на узбережжі Азовського моря Фото: Facebook Дмитрий Астрахань

На Донбасі російські окупаційні війська активізували підготовку десантних підрозділів, дислокованих вздовж узбережжя Азовського моря, які призначені для ведення морських операцій.

Про це у вівторок, 28 серпня, на брифінгу в Києві заявив речник Міноборони України Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Під керівництвом російських воєнних радників та інструкторів, у підрозділах 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти окупантів, дислокованих вздовж узбережжя Азовського моря, під виглядом тренувань з бойової готовності з виходом у місця виконання завдань, активізувалась підготовка десантних підрозділів, у тому числі призначених для ведення морських операцій», – сказав Гуцуляк.

За даними ГУР, командування російських окупаційних військ інтенсивно нарощує додаткові резерви озброєння, військової техніки, боєприпасів, пально-мастильних матеріалів та іншого військового майна у районах розташування з’єднань і частин 1-го армійського корпусу Збройних сил РФ.

Як повідомлялось, 17 липня президент Петро Порошенко наказав керівництву Збройних сил вжити заходів для припинення провокацій Росії щодо незаконноЇ зупинки та огляду українських та іноземних суден, які прямують через Керченську протоку в українські порти в Азовському морі.

15 серпня у Держдепі США заявили, що дії Росії в Азовському морі, що перешкоджають міжнародному судноплавству, є спробою дестабілізувати Україну.

Начальник Генштабу ЗС України Віктор Муженко заявив, що ВМСУ посилять свою присутність в Азовському морі через незаконні дій Росії щодо обмеження міжнародного судноплавства. Крім того, будуть проведені заходи для зміцнення оборони узбережжя Азова.

Віце-адмірал Сергій Гайдук, командувач Військово-Морських Сил України в 2014-2016 роках, вважає, що дії РФ на Азовському і Чорному морях свідчать, що вона планує відсікти Україну від моря, перетворивши її з морської держави в континентальну.

Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що світ стурбований через зростання агресивних дій Росії в Азовському морі, де ситуація після незаконної окупації Криму стала «дуже небезпечна».