Кабмін збереже аналогове телемовлення на територіях, які межують з РФ

Новини
Фото: Shutterstock

Кабмін України вирішив зберегти до 31 грудня 2018 року аналогове телемовлення на територіях, що межують з Росією, з окупованим Кримом і Донбасом, а також для Національної суспільної телерадіокомпанії України (НГТУ) і місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення за списком Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні в середу, 29 серпня, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

У тексті постанови Кабміну і пояснювальній записці до нього зазначається, що Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення має бути визначений ряд каналів, які продовжать своє мовлення до 31 грудня поточного року з метою захисту національного інформаційного простору України на час переходу країни від аналогового до цифрового телемовлення.

Зокрема, до таких каналах будуть відноситись канали на територіях, суміжних з українсько-російським кордоном, в зоні АТО, в Криму, а також канали мовлення НСТУ і місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення.

Список таких каналів, згідно з постановою Кабміну, буде визначено Нацрадою з ТБ і РМ окремо.

Також Кабмін доручив Держспецзв’язку в дводенний термін доопрацювати постанову в частині уточнення термінів та суб’єктів, які здійснюють мовлення.

Раніше Нацрада з телерадіомовлення звернувся до Кабміну з проханням зберегти аналогове телемовлення на прикордонних територіях, для НСТУ і місцевих телекомпаній.

Як повідомлялось, з 31 серпня майже на всій території України вимкнуть аналогову технологію передачі телесигналу – країна переходить на цифрове телемовлення. Перехід на цифрову технологію передачі сигналу Україна здійснює відповідно до зобов’язань, передбаченими Регіональною угодою «Женева-2006».