Омбудсмен РФ погодилася на взаємне відвідування з українською стороною Балуха і Вишинського

Новини
Омбусмени України і РФ Людмила Денісова та Тетяна Москалькова Фото: Facebook Людмила Денісова

Уповноважений України з прав людини Тетяна Москалькова розраховує на взаємне з українською стороною відвідування заарештованого в Херсоні глави «РІА Новини-Україна» Кирила Вишинського і засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха.

«Вишинський був вивезений на «швидкій допомозі» прямо з будівлі суду в слідчий ізолятор. Незважаючи на це, йому було продовжено утримання під вартою до листопада. Я сподіваюся, що, може бути, у нас вийде взаємне моніторингове відвідування Вишинського і Володимира Балуха, я дуже просила про це», – заявила 17 вересня Москалькова в ході спілкування з журналістами в Саратові, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на ТАСС.

Раніше Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова запропонувала російському омбудсмену Тетяні Москалькової відвідати підозрюваного в зраді главу «РІА Новини-Україна» Кирила Вишинського в обмін на візит до голодуючого в Криму українському активісту Володимиру Балух.

Як повідомлялось, 14 вересня в Криму голодуючого українського активіста Володимира Балуха побили співробітники адміністрації СІЗО Сімферополя, після побоїв він відчуває себе погано.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».

Вишинському повідомили про підозру у державній зраді.