Засудженого в Криму фігуранта «справи диверсантів» Лімешка етапували до Ставропольського краю РФ

Новини
Геннадій Лімешко у «Верховному суді Криму» Фото: Facebook Антон Наумлюк

Засудженого в окупованому Криму фігуранта «справи диверсантів» Геннадія Лімешка етапували з Краснодарського краю в Ставропольський край РФ в виправну колонію в Дидимкіно Курського району.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила дружина українця Ірина Лімешко, передає Центр журналістських розслідувань.

«Гену етапували в Дидимкіно, Ставропольський край. Я вже готую прохання до українського консула в Ростові-на Дону, щоб він зустрівся з ним і перевірив його умови перебування в колонії! Також звернуся до Міністерства закордонних справ України про надання чоловікові адвоката, який би відвідував його в колонії і тримав зв’язок з сім’єю!», – написала І.Лімешко.

Нагадаємо, 15 серпня 2017 року ФСБ заявила про затримання 12 серпня в окупованому Криму чергового «українського диверсанта» Геннадія Лимешко, який був названий «агентом СБУ» і нібито готував кілька диверсій проти об’єктів інфраструктури і життєзабезпечення півострова. «Київський райсуд» Сімферополя заарештував його на 2 місяці до 13 жовтня 2017 року.

У СБУ назвали заяву ФСБ про затримання чергового «українського диверсанта» в окупованому Криму «фейковий новиною» і провокацією, яку спецслужба РФ використовує для залякування населення півострова. В Міноборони України заявили, що Геннадій Лимешко служив у ЗСУ за контрактом та був звільнений у травні 2017 року за службовою невідповідністю.

У сім’ї Геннадія Лимешко вважають, що він дав свідчення про нібито підготовку диверсій в Криму під тиском і тортурами ФСБ.

24 липня 2018 РОКУ «Верховний суд Криму» відхилив апеляційну скаргу і залишив без змін вирок «Судакського міського суду», який 10 травня засудив Лімешко до 8 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

9 серпня стало відомо, що Геннадія Лимешка вивезли з окупованого Криму до Росії для відбування покарання.