Поромна переправа зупинена після відкриття руху вантажівок по Керченському мосту

Новини
Пором «Борис Штоколов» у Керченському порту Фото: kerch.com.ru

Керченська поромна переправа припинила роботу з понеділка, 1 жовтня, після відкриття вантажного руху по Керченському мосту. Її будуть використовувати тільки для перевезення небезпечних вантажів.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook генеральний директор підприємства «Кримські морські порти» Олексій Волков, передає Центр журналістських розслідувань.

«З сьогоднішнього дня пороми вперше за 4 з гаком роки в Росії залишилися без роботи не по погоді. Лінії порт Крим – порт Кавказ, порт Керч – порт Кавказ призупинені», – написав Волков.

Він додав, що на лінії Рибний порт Керчі – порт Кавказ працюють пороми для перевезення небезпечних вантажів з невеликим завантаженням.

Волков також повідомив, що ТОВ «Морська дирекція», як оператор Керченської поромної переправи, продовжує виконувати зобов’язання з надання поромного сполучення і рейси будуть здійснюватися за фактичним завантаженням і при необхідності.

«Після 15 жовтня функції поромного оператора буде виконувати ГУП РК« Кримські морські порти», – зазначив він.

Нагадаємо, 1 жовтня були зняті обмеження для проїзду вантажних фур по Керченському мосту, який з’єднав окупований Крим з Краснодарським краєм РФ. До цього часу по мосту дозволявся рух тільки легкового та громадського транспорту, а  вантажівки доставлялися з РФ в окупований Крим на вантажних автомобільних поромах.

Як повідомлялось, міст через Керченську протоку Росія почала будувати після анексії Криму в квітні 2015 року. Генпідрядник будівництва мосту – компанія «Стройгазмонтаж» росіського мільярдера Аркадія Ротенберга.

15 травня 2018 року за участі президента РФ Володимира Путіна відбулося відкриття автодорожньої частини Керченського мосту. Автомобільний рух легкового та громадського транспорту по мосту з боку Краснодарського краю РФ і окупованого Криму було запущено 16 травня.

31 липня ЄС ввів санкції проти шести російських компаній, які беруть участь в будівництві Росією Керченського мосту. Обмежувальні заходи введені, зокрема, проти компаній Аркадія Ротенберга – ВАТ «Мостотрест», ТОВ «Стройгазмонтаж» і ТОВ «Стройгазмонтаж – Міст» («СГМ-Міст»).

Кабінет міністрів внесе на розгляд РНБО України пропозицію застосувати санкції до 19 російських компаній, які брали учать в незаконному будівництві Росією Керченського мосту, зокрема, проти компаній російського олігарха Аркадія Ротенберга – ВАТ «Мостотрест», ТОВ «Стройгазмонтаж» і ТОВ «Стройгазмонтаж – Мост» («СГМ-Мост»), які вже перебувають під санкціями США та ЕС.