Антимонопольний комітет дозволив Тігіпку купити у Порошенка «Кузню на Рибальскому»

Новини
Фото: novynarnia.com

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл Сергію Тігіпку на придбання понад 50% акцій ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському», яке належить президенту Петру Порошенко і його соратнику нардепу БПП Ігору Кононенку.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію АМКУ.

«Надано дозвіл фізичній особі – громадянину України [опосередковано через компанію «Евінз Лімітед» (м. Нікосія, Кіпр)] на придбання акцій ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, Фонд «Прайм Ессетс Кепітал», який управляє активами президента України Петра Порошенка, знайшов покупця для ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» в Києві, що належить гаранту. Учасники угоди очікують дозвіл Антимонопольного комітету України. У разі надання такого дозволу угоду буде підписано. Угоду супроводжує аудиторська компанія Ernst & Young.

Фонду «Прайм Ессетс Капітал» належить 82,5% акцій ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському». Ще 11,5% акцій підприємства належить ПАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «ВІК» соратника Порошенко, народного депутата Ігоря Кононенко.

Перед продажем ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальскому» нерухомість підприємства передали компанії «Буд-Реновація», кінцевими бенефіціарними власниками якого також є Порошенко і Кононенко.

Група «ТАС» Сергія Тігіпка підтвердила інформацію про досягнення попередньої домовленості про покупку «Завод «Кузня на Рибальському». Вартість і терміни завершення угоди не розголошуються.

Група «ТАС» заснована в 1998 році, має активи в фінансовому та промисловому секторах, сільському господарстві, нерухомості, фармацевтиці та венчурних проектах. У фінансовий сектор групи входять ТАСкомбанк, Універсал банк, ВіЕс банк, дві страхові компанії і ряд інших організацій. Засновником і основним акціонером групи є Сергій Тігіпко, якому, за даними НБУ, на 1 січня 2018 року належало 99,8% акцій.