Доставлені в Москву четверо постраждалих через стрілянину в Керчі знаходяться у важкому стані

Новини
Фото: kerch.fm

Доставлені з окупованого Криму в НДІ невідкладної дитячої хірургії та травматології Москви четверо з восьми постраждалих студенток під час розстрілу в політехнічному коледжі Керчі знаходяться в украй важкому стані.

Про це агентству Інтерфакс повідомило джерело, знайоме з ситуацією, передає Центр журналістських розслідувань.

«Чотири дівчинки знаходяться в украй важкому стані, вони на апаратах штучної вентиляції легенів», – сказав співрозмовник агентства.

Він уточнив, що стан ще трьох постраждалих оцінюється як важкий, однієї – як середньої тяжкості.

Всі доставлені в НДІ невідкладної дитячої хірургії та травматології Москви – дівчатка-підлітки у віці від 14 до 20 років.

За інформацією «міністерства охорони здоров’я Криму», в лікарнях зараз перебуває 50 осіб, які постраждали в результаті атаки на керченський політехнічний коледж: 25 в медустановах півострова і 25 – Москви і Краснодарського краю РФ.

Як повідомлялось, 17 жовтня в окупованому Криму в Керченській політехнічному коледжі стався вибух та стрілянина. Слідчими органами «Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по Республіці Крим» було порушено кримінальну справу за фактом вибуху за ознаками злочину, передбаченого ст.205 КК РФ (терористичний акт).

Як заявили в Слідчому комітеті РФ, вибух і стрілянину в коледжі в Керчі влаштував 18-річний студент навчального закладу Владислав Росляков, який потім застрелився. У зв’язку з цим кримінальну справу, порушену за ст.205 КК РФ (теракт), було перекваліфіковано на ч.2 ст.105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом).

На ранок 18 жовтян кількість загиблих в результаті вибуху і стрілянини в Керченському політехнічному коледжі склала 20 людей, шестеро з них неповнолітні. Названі їхні імена, включаючи підозрюваного в організації нападу. Однак пізніше в цей же день під час евакуації на борту літака померла поранена 17-річна студенка і кількість жертв трагедії збільшилась до 21.