Країни-кандидати на вступ до ЄС підтримали санкції у відношенні РФ

Новини
санкции

Країни-кандидати на вступ до Європейського союзу Албанія і Чорногорія, а також член Європейського економічного простору Норвегія підтримали санкції у відношенні РФ.

Про це повідомила прес-служба Ради ЄС, передає Центр журналістських розслідувань.

Відзначається, що ці країни підписали декларацію про узгодження обмежувальних заходів щодо дій, які підривають або загрозливих територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

У вересні ЄС продовжив на півроку санкції щодо 155 громадян і 44 організацій з-за дій, що підривають незалежність України.

18 червня 2018 року Рада ЄС продовжила заборону на інвестиції в економіку окупованого Криму ще на рік – до 23 червня 2019 року. Санкції включають в себе заборони на імпорт в ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестиції в Крим і Севастополь та послуги, пов’язані з туристичною діяльністю в Криму і Севастополі. Крім того, заборонено експорт з ЄС низки товарів і технологій в Крим і Севастополь для транспортного, телекомунікаційного та енергетичних секторів, а також для нафтогазової та гірничої галузей.

5 липня Рада ЄС продовжила на шість місяців – до 31 грудня 2018 року – економічні санкції проти Росії за її дії, що дестабілізують ситуацію в Україні.