Суд в Херсоні залишив Вишинського під арештом

Новини
Кирило Вишинський у Апеляційному суді Херсонської області Фото: investigator.org.ua

Херсонський апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги адвокатів керівника «РІА Новини-Україна» Кирила Вишинського на продовження йому терміну утримання під вартою до 4 листопада.

Про це повідомив адвокат Вишинського Андрій Доманський, передає Центр журналістських розслідувань.

«Суд залишив Кирила Вишинського під вартою», – цитує адвоката «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».

Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали.

17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід Вишинському у вигляді тримання під вартою на 60 діб до 13 липня без права внесення застави.

1 червня Апеляційний суд Херсонської області відхилив апеляційну скаргу на арешт Кирила Вишинського. В ході судового засідання він заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням Вишинський звернувся до президента України Петра Порошенка.

6 липня  2018 року Вишинському додатково повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.

11 липня Херсонський міськсуд продовжив термін арешту Вишинському ще на 60 діб.