Більшість людей в керченському коледжі загинули не від рушниці Рослякова – Тимчук

Новини
Фото: kerch.com.ru

Біля політехнічного коледжу в окупованій Керчі, де 17 жовтня стався масовий розстріл студентів та викладачів, у день трагедії сталася перестрілка між співробітниками російських силових відомств.

Про це написав координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат  Дмитро Тимчук у Facebook з посиланням на оперативні дані групи «Інформаційний Опір-Крим», передає Центр журналістських розслідувань.

«На самому початку трагічних подій, які в навчальному закладі міста Керч влаштував 18-річний студент 4-го курсу даного коледжу Владислав Росляков, до місця трагедії оперативно прибула група спецназу (ймовірно, Росгвардіі або підрозділу головного управління Генштабу Збройних сил РФ (ГРУ), дислокованого в Криму). Паралельно прибула група співробітників керченського відділу ФСБ прийняла спецназ за терористів і вступила з ним в вогневий контакт», – заявив нардеп.

Він додав, що після нетривалої перестрілки між співробітниками ФСБ і спецназом (ГРУ або Росгвардіі) останні відступили до будівлі коледжу і забарикадувалися, а «співробітники ФСБ продовжували вести вогонь на поразку в напрямку коледжу».

«Джерела групи «ІС-Крим» повідомляють, що в будівлі коледжу прогриміло два вибухи різної потужності, а більшість загиблих і постраждалих отримали поранення саме з нарізної вогнепальної зброї, а не помпової рушниці, з якої вів вогонь Росляков», – підкреслив нардеп.

Тимчук додав, що організатори теракту на певному етапі зрозуміли, що події розвиваються не за сценарієм, і прийняли рішення ліквідувати Рослякова на місці, «а не після виходу в умовлене місце, щоб він не потрапив живим або пораненим в руки ФСБ або МВС».

«Вищевикладене пояснює початковий ступор російської пропаганди, що не отримала на початку чітких інструкцій щодо висвітлення події. Саме цим пояснюється сумбур висловлювань і зміну на ходу версій, на що вже звернули увагу експерти», – підсумував він.

47 осіб, які постраждали в результаті стрілянини і вибуху в Керченському політехнічному коледжі, проходять лікування в лікарнях, розташованих у Криму та РФ. У лікарнях Криму залишаються 14 підлітків і 11 дорослих.

Як повідомлялось, 17 жовтня в окупованому Криму в Керченській політехнічному коледжі стався вибух та стрілянина. Слідчими органами «Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по Республіці Крим» було порушено кримінальну справу за фактом вибуху за ознаками злочину, передбаченого ст.205 КК РФ (терористичний акт).

Як заявили в Слідчому комітеті РФ, вибух і стрілянину в коледжі в Керчі влаштував 18-річний студент навчального закладу Владислав Росляков, який потім застрелився. У зв’язку з цим кримінальну справу, порушену за ст.205 КК РФ (теракт), було перекваліфіковано на ч.2 ст.105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом).

На ранок 18 жовтян кількість загиблих в результаті вибуху і стрілянини в Керченському політехнічному коледжі склала 20 людей, шестеро з них неповнолітні. Названі їхні імена, включаючи підозрюваного в організації нападу. Однак пізніше в цей же день під час евакуації на борту літака померла поранена 17-річна студенка і кількість жертв трагедії збільшилась до 21.

Про невідповідності офіційних версій трагедії та замовчування суттєвих деталей – читайте у матеріалі «Розстріл у Керчі: питання без відповідей».