Російські санкції проти України не забороняють поставок українських товарів в РФ – Інтерфакс

Новини
санкции
Фото: УНІАН

Російські санкції щодо України, введені 1 листопада, не вводять прямої заборони на поставки товарів від українських компаній, що підпали під санкції, в Росію.

Про це розповіло агентству Інтерфакс джерело в фінансово-економічному блоці уряду РФ, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Постанова уряду від 1 листопада стосується тільки фінансових взаємин і не вводить заборони на торгові угоди з залученням третіх сторін», – заявив співрозмовник агентства.

Таким чином, фізичні поставки в Росію продукції, виробленої компаніями, що підпали під санкції, можуть здійснюватися і зараз, якщо сторони використовують модель розрахунків, що не порушує режим обмежень.

«Для того щоб товари від санкційних українських юридичних осіб почали гальмувати на митниці, необхідний окремий документ», – пише агентство.

Як повідомлялось, 1 листопада Росія ввела обмежувальні заходи у відповідь на санкції України. Під російські санкції потрапили 322 фізичних особи, включаючи українських політиків, держчиновників і бізнесменів, а також 68 юридичних осіб.