ЄС ввів санкції проти організаторів псевдовиборів на Донбасі

Новини
Фото: rnw.nl

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу в понеділок, 10 грудня, ухвалили рішення про введення санкцій проти 9 осіб, відповідальних за організацію так званих «виборів» на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це повідомив у мікроблозі Twitter кореспондент Радіо Свобода в Брюсселі Рікард Йозвяк, передає Центр журналістських розслідувань.

«Міністри закордонних справ ЄС тільки що схвалили заборону на отримання віз і заморожування активів для 9 осіб, яких ЄС вважає відповідальними за організацію «виборів» в східній Україні», – написав Йозвяк.

Він додав, що рішення про введення санкцій буде опубліковано сьогодні в офіційному журналі ЄС.

Нагадаємо, «вибори» нового ватажка «ДНР» були призначені на 11 листопада після вбивства в кінці серпня ватажка бандформування Олександра Захарченко. Ввременно виконуючим обов’язки став «голова народної ради ДНР» Денис Пушилін Денис Володимирович. В цей же день «народна рада ЛНР» призначив вибори «депутатів парламенту» і ватажка псевдореспублікі на 11 листопада.

Як повідомлялось, МЗС України висловило категоричний протест у зв’язку з незаконними і нелегітимними діями Росії щодо проведення 11 листопада псевдовибори на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях України.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон назвали незаконними«вибори», який пройшли 11 листопада в самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на окупованому Донбасі.

Держдепартамент США слідом за Євросоюзом засудив незаконні «вибори», які Росія організувала 11 листопада в окупованих районах Донецької і Луганської областей, щоб узаконити своїх «маріонеток» на Донбасі. США будуть і надалі вводити санкції проти РФ.