ЄС опублікував список організаторів псевдовиборів на Донбасі, які потрапили під санкції

Новини
Фото: rnw.nl

Європейський союз опублікував список з дев’яти осіб, проти яких введені санкції за організацію псевдовиборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Рішення ради міністрів закордонних справ країн Євросоюзу в понеділок, 10 грудня, опубліковано в Офіційному журналі ЄС, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Після організації 11 листопада 2018 роки так званих «виборів» в так званих«Донецькій народній республіці» і «Луганській народній республіці» Рада вважає, що дев’ять осіб слід додати в список осіб і організацій, на які поширюються обмежувальні заходи», – йдеться в рішенні.

Згідно з документом, до списку санкцій ЄС додані: Ольга Позднякова – глава так званої «ЦВК ДНР»; Олена Кравчено – глава так званої «ЦВК ЛНР»; Леонід Пасічник – «обраний лідер» так званої «ЛНР»; Володимир Бідьовка – глава так званого «Народної ради ДНР»; Денис Мірошниченко – голова так званої «Народної ради ЛНР»; Олексій Найденко – заступник голови так званої «ЦВК ДНР»; Володимир Висоцький – секретар так званої «ЦВК ДНР»; Максим Свідченко – заступник голови так званої «ЦВК ЛНР»; Катерина Терещенко – секретар так званої «ЦВК ЛНР».

Санкції передбачають заборону на в’їзд до Євросоюзу і заморожування всіх активів зазначених осіб.

Рішення вступило в силу з моменту його опублікування.

Нагадаємо, «вибори» нового ватажка «ДНР» були призначені на 11 листопада після вбивства в кінці серпня ватажка бандформування Олександра Захарченко. Ввременно виконуючим обов’язки став «голова народної ради ДНР» Денис Пушилін Денис Володимирович. В цей же день «народна рада ЛНР» призначив вибори «депутатів парламенту» і ватажка псевдореспублікі на 11 листопада.

Як повідомлялось, МЗС України висловило категоричний протест у зв’язку з незаконними і нелегітимними діями Росії щодо проведення 11 листопада псевдовибори на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях України.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон назвали незаконними«вибори», який пройшли 11 листопада в самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на окупованому Донбасі.

Держдепартамент США слідом за Євросоюзом засудив незаконні «вибори», які Росія організувала 11 листопада в окупованих районах Донецької і Луганської областей, щоб узаконити своїх «маріонеток» на Донбасі. США будуть і надалі вводити санкції проти РФ.

10 грудня міністри закордонних справ країн ЄС ухвалили рішення про введення санкцій проти 9 осіб, відповідальних за організацію так званих «виборів» на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.