Після пожежі на танкерах в Чорному морі зниклим вважаються дев’ять моряків

Новини
Пожар на танкерах-газовозах в Черном море (находятся вдали за судном на переднем плане) Фото: kerch.fm

Після пожежі на танкерах-газовозах CANDY і MAESTRO в Чорному морі в районі Керченської протоки вважаються зниклими без вісті дев’ять осіб. Всього на борту суден, за уточненими даними, було 32 людини. На даний момент з води піднято 11 загиблих.

Про це повідомляє агентство ТАСС з посиланням на прес-службу Росморречфлота, передає Центр журналістських розслідувань.

«11 тіл [загиблих] піднято, 12 [людей] врятовано, дев’ять вважаються зниклими без вести. В цілому 32 людини. З’ясувалося, що на «Маестро» був стажист з Тріполі, якого не встигли включити в суднову роль», – сказав співрозмовник агентства.

Раніше повідомлялося, що на борту двох суден була 31 людина, громадяни Індії та Туреччини.

У Краснодарському краї РФ слідчими органами Південного слідчого управління на транспорті СК Росії порушено кримінальну справу за фактом загибелі двох і більше осіб на судах в нейтральних водах Чорного моря за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.109 КК РФ (спричинення смерті по необережності двом і більше особам).

За версією слідства, 21 січня 2019 року приблизно о 18 годині в 16 милях від узбережжя Краснодарського краю на вході в Керченську протоку сталося загоряння двох торгових суден «Канді» і «Маестро».

Як повідомлялося, 21 січня в Чорному морі в районі Керченської протоки на танкері-газовозі MAESTRO (прапор Танзанії, екіпаж 14 чоловік, громадяни Туреччини та Індії) стався вибух під час перевалки газу на другий танкер-газовоз CANDY (прапор Танзанії, екіпаж 17 чоловік, громадяни Туреччини та Індії). Обидва судна загорілися. Моряки змушені були рятуватися, стрибаючи в воду. Загинули щонайменше 10 людей.

Згорілі у Чорному морі неподалік Керченської протоки танкери-газовози CANDY (IMO: 9005479) та MAESTRO (IMO: 8810700) раніше заходили до закритих Україною портів окупованого Криму та займались незаконним перевезенням газу з Керчі до Сірії і Ливану. Вони належать турецькій компанії MILENYUM DENIZCILIK GEMI, яка перебуває у «сірійському санкційному списку США».