У Севастополі Міноборони РФ створено центр для навчання дітей поводженню зі зброєю

Новини
Фото: structure.mil.ru

В окупованому Севастополі за рішенням міністра оборони Росії на базі міського Будинку офіцерів Чорноморського флоту створений «Будинок Юнарміі», де російські військові навчатимуть дітей поводитися зі зброєю і викладатимуть їм основи загальновійськової підготовки.

За інформацією Міноборони РФ, «юнармейский військово-патріотичний центр» створено «в рамках розвитку Всеросійського військово-патріотичного громадського руху «Юнармія» на Чорноморському флоті», повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«У стінах створеного військово-патріотичного об’єкта школярі Севастополя, які вступили до лав руху «Юнармія» під керівництвом досвідчених інструкторів-військовослужбовців вивчають на практиці основи загальновійськової підготовки. Юні патріоти беруть участь в заняттях зі збірання-розбирання автомата Калашникова АК-74, з стройової підготовки та здачі нормативів з фізичної підготовки», – йдеться в повідомленні.

Як вказується, «в ході занять з РХБ захисту школярі навчилися екіпіруватися в найкоротший час в загальновійськовий захисний костюм і протигаз».

Крім того, з інструкторами з 1472 військово-морського клінічного госпіталю діти вивчать основи надання першої медичної допомоги і способи транспортування пораненого.

Як підкреслили в Міноборони, РФ, створений на базі Будинку офіцерів Чорноморського флоту «Будинок Юнарміі» почав функціонувати на постійній основі.

Нагадаємо, 19 грудня 2017 року Генасамблея ООН прийняла оновлену резолюцію з прав людини в окупованому Криму, в якій міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові. Також в документі йдеться, що Росія здійснює міжнародний злочин, незаконно призиваючи до Збройних сил РФ жителів окупованих Криму і Севастополя та проводячи військову пропаганду серед дітей та молоді півострова.

У Кримській правозахисній группі зазначають, що в окупованому Криму Росія в порушення міжнародного гуманітарного права продовжує пропаганду призову в армію, в тому числі, використовуючи політику мілітаризації дітей.