Волкер вважає, що росіяни можуть спостерігати за виборами в Україні, але лише в складі місії ОБСЄ

Новини
Спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер Фото: Сергій Бейко/Громадське

Представники з Росії можуть спостерігати за виборами в Україні, але тільки у складі місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ.

Про це в мікроблозі в Twitter написав спецпредставник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передає Центр журналістських розслідувань.

«Україні потрібні спостерігачі БДІПЛ, щоб довести, що вона дотримується демократичних стандартів. В іншому випадку у людей можуть виникнути сумніви щодо виборів. Добре, якщо російські спостерігачі увійдуть до складу місії, але тільки під керівництвом БДІПЛ. Ігор бути не повинно. Україні необхідна впевненість в її власних демократичних інституціях », – зазначив Волкер.

Раніше спікер місії БДІПЛ ОБСЄ в Україні Томас Райнер повідомив, що список спостерігачів місії ще знаходиться на затвердженні в МЗС України, серед запропонованих кандидатів – двоє росіян.

«Ми дійсно отримали пропозиції 92 кандидатів з країн-членів ОБСЄ – двоє з них з Росії. Відповідно до методики БДІПЛ ми відправили цей список в МЗС України. Наскільки я розумію, переговори між БДІПЛ у Варшаві і МЗС в Києві тривають», – сказав він пише агентство Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо:

  • 9 січня 2019 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що МЗС не прийматиме заявки від спостерігачів з Росії на чергові вибори президента, які відбудуться 31 березня 2019 року.