Захист кримського екс-депутата Ганиша подав три апелляції на вирок у 12 років тюрми

Новини
Василь Ганиш у суді, 15 листопада 2018 р Фото: RFE/RL

Апеляційний суд м. Києва почав розгляд скарги у справі екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша, якого Дніпровський райсуд  засудив до 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Про це  повідомляє Центр журналістських розслідувань) з посиланням на проект   Бюро судової інформації.

Група адвокатів Василя Ганиша подала три апеляційні скарги на вирок Дніпровського райсуду, у яких вказано на ряд процесуальних порушень. Захист вважає, що через це необхідно закрити кримінальне провадження і визнати підсудного невинним.

Адвокат Андрій Руденко в коментарі Бюро підкреслив, що, на їхню думку, суд першої інстанції не врахував аргументи захисту, на етапі досудового розслідування були допущені помилки.

В свою чергу, сторона обвинувачення надала суду заперечення на апеляції, у яких просила відхилити скарги і залишити вирок без змін.

Крім того, суд долучив до матеріалів справи виписки з лікарень, які повинні підтвердити стан здоров’я Василя Ганиша. Як раніше повідомлялось, у екс-депутата – хронічна серцева недостатність.

Наступне засідання по справі відбудеться 28 лютого 2019 року.

Нагадаємо:

  • 28 квітня 2015 року колишнього депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша затримали при виїзді з окупованого Криму. Йому було пред’явлено обвинувачення в державній зраді за ч.1 ст.111 КК України. Його справа розглядається в Дніпровському райсуді Києва. Прокуратура АРК обвинувачує Ганиша в тому, що 11 квітня 2014 року він взяв участь в засіданні кримського парламенту, на якому приймалася так звана «Конституція Республіки Крим», а також в тому що він у липні 2014 балотувався на організованих окупантами «виборах» до міськради Феодосії.
  • Ганиш стверджує, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, які проголосували проти «референдуму». На його думку, обвинувачення в державній зраді є необгрунтованими.
  • Дніпровський районний суд Києва 19 листопада 2018 року засудив до 12 років позбавлення волі екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша за звинуваченням у державній зраді.

    Прокуратура зажадала для обвинуваченого покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. Ганиш попросив визнати його невинним і виправдати.