Підрозділом «Беркуту» з «зеленими ознаками», що стріляв у мітингувальників Майдану, може бути підрозділ із Севастополя – Горбатюк

Новини
"Беркут" відходить з майдану 20.02.2014. Фото НТС Севастополь

Севастопольский та кримський підрозділи «Беркуту» можуть бути причетні до вбивств учасників Майдану вранці 20 лютого 2014 року, оскільки знаходилися саме в тому місці, з якого були вбиті щонайменше троє учасників Майдану. Ця версія підтверджується відеоматеріалами, виявленими Центром журналістських розслідувань при моніторингу інтренет-ресурсів на окупованій території, і наданих адвокатам Небесної сотні. 

Про це керівник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк розповів в інтерв’ю програмі «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань).

Вранці 20 лютого на місці, з якого помповими рушницями вівся вогонь по учасниках Майдану (вул. Інститутська), знаходилися три підрозділи «Беркут», повідомив Горбатюк.

«За результатами розслідування, в тому місці, мається на увазі ранок 20 лютого, перебували підрозділи кримського, севастопольського «Беркуту» і дніпропетровського «Беркуту». І якраз на долучених матеріалах до провадження є ознаки того, що ці особи могли стріляти як в осіб, які отримали смертельні поранення, так і в осіб, які отримали інші поранення», – розповів прокурор.

В той же час, повідомлення про підозру бійцям севастопольського чи кримського «Беркуту» наразі не здійснювалося, каже Горбатюк.

Нагадаємо:

  • Росія відмовила в екстрадиції 12 колишніх співробітників спецпідрозділу МВС України «Беркут», обвинувачених у вбивствах на Майдані в Києві.
  • Екс-командира керченського «Беркуту» в Криму засудили майже до 8 років за хабар.
  • Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила екс-заступнику командира роти Беркута в Севастополі про підозру у сприянні окупації Кримського півострова Росією.