У РФ фігуранта севастопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Прімова перевели з колонії в лікарню

Новини
Нурі (Юрій) Прімов Фото: Facebook Антон Наумлюк

У Росії фігуранта севастопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Нурі Прімова перевели з колонії №5 в селищі Ясний Республіки Марій Ел, де він відбуває 5-річний термін ув’язнення, на обстеження в лікарню селища Мєдвєдєво.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Райме Прімова, мати Нурі Прімова, фігуранта севастопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір», повідомила адвокату Лілі Гемеджі, що її сина 18 березня 2019 року перевели для обстеження в лікарню селища Мєдвєдєво з колонії 5 Республіки Марій Ел, де він відбуває покарання» , – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:

  • 23 січня 2015 року під Севастополем співробітники ФСБ затримали Рустема Ваітова, Нурі (Юрія) Прімова і Руслана Зейтуллаєва за підозрою в організації і участі в діяльності організації «Хізб ут-Тахрір», забороненої в РФ. 2 квітня в с. Орлине (Севастополь) співробітники ФСБ провели обшук в будинку Ферата Сайфуллаєва, після чого затримали його за тою же підозрою.
  • 7 вересня суд засудив Руслана Зейтуллаева, якого російські силовики назвали організатором осередку «Хізб ут-Тахрір» до 7 років колонії загального режиму. Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваітов і Нурі Прімов отримали по 5 років виправної колонії загального режиму.
  • Рустема Ваїтова відправили відбувати покарання у виправній колонії №1 в російському місті Курган. Другий фігурант севастопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Ферат Сайфуллаєв був доставлений до ІК-17 Кіровської області в Омутнінську. Третій засуджений – Нурі (Юрій) Примов – знаходиться в ІК-5 в селищі Ясний Совєтського району Республіки Марій Ел.
  • В кінці грудня 2018 року Совєцький районний суд Республіки Марій Ел відмовив Прімову в умовно-достроковому звільненні.