Спецпрокурор США після двох років розслідування не знайшов «змови» Трампа з РФ

Новини

Спецпрокурор Сполучених Штатів Америки Роберт Мюллер не знайшов «змови» президента Дональда Трампа із РФ під час президентських виборів у США.

Про це йдеться в звіті щодо розслідування, опублікованому генеральним прокурором Вільямом Барром, передає Центр журналістських розслідувань.

Водночас у розслідуванні Мюллер не дав чіткого висновку, чи перешкоджав Трамп правосуддю.

У доповіді також стверджується, що РФ намагалась впливати на вибори в США в 2016 році через «Агентство інтернет-досліджень» та хакерські атаки.

Президент США Дональд Трамп назвав «повним виправданням» доповідь спеціального прокурора Роберта Мюллера з виборів президента США в 2016 році.

«Ні змови, немає перешкод, цілковите виправдання. Збережемо Америку великою!», – написав Трамп.

  • Спецслужби США встановили, що російські хакери зламали електронну пошту Національного комітету Демократичної партії і поширили конфіденційну інформацію в рамках кампанії напередодні президентських виборів 2016 року. При цьому Москва заперечує звинувачення у втручанні в американські вибори.
  • 16 лютого 2018 року Мінюст США висунув щодо 13 громадян Росії і трьох російських компаній звинувачення у втручанні в президентські вибори 2016 року. Вердикт про винність обвинувачених винесло журі присяжних суду округу Колумбія.
  • 6 квітня 2018 року США ввели санкції проти 24 російських олігархів і державних чиновників, а також проти 15 юридичних осіб – фінансових установ, державних і приватних компаній Росії, в рамках закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA) за втручання в 2016 року в американські вибори.
  • У квітні 2018 року керівник відділу кіберзахисту Міністерства внутрішньої безпеки США Джанет Манфра заявила, що у 21 американському штаті було підтверджено хакерське втручання з боку РФ напередодні президентських виборів 2016 року.