Активіст у Сімферополі провів одиночний пікет на підтримку заарештованих кримських татар

Новини

Житель Бахчисарайського району Олександр Сизиков (Абу Ібраїм) провів одиночний пікет на центральній площі Сімферополя на підтримку затриманих кримських татар, зокрема, Едема Смаілова, який допомагав чоловікові після того, як він осліп. Активіст вийшов з плакатом «Інваліди проти затримань мусульман Криму».

Про це повідомив кримськотатарський активіст Нариман Джеляль, пише Центр журналістських розслідувань.

«Півгодини тому мені повідомили друзі, що на центральній площі Сімферополя стоїть хлопець-інвалід з одиночним пікетом. Поспішив до нього, щоб простежити, що з ним все в порядку. Приїхав він з Бахчисарайського району, щоб висловити публічно свою позицію у вигляді одиночного пікету. За його словами, співробітники поліції вели себе нормально.
Звуть його по паспорту Олександр або Абу Ібраїм, як він назвав себе сам. Ось його історія», – написав Джеляль і виклав відео.

Нагадаємо:

  • 27 березня в Криму російські силовики провели обшуки в 25 будинках кримських татар. Обшуки пройшли в селі Строганівка Сімферопольського району і в мікрорайоні Кам’янка Сімферополя. У мікрорайні Кам’янка силовики побили і затримали кілька кримських татар біля будинку місцевого жителя Рустема Шейхалієва.
  • 16 кримських татар затримали і відвезли в управління ФСБ в Сімферополі після обшуків.
  • Головне управління Нацполіціі в АРК і Севастополі відкрило кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у будинках кримських татар, які провели російські силовики 27 березня в окупованому Криму.
  • У ФСБ РФ заявили, що в Криму затримано 20 осіб, «підозрюваних в участі в релігійній організації« Хізб ут-Тахрір», забороненій в РФ.
  • У російському Ростові-на-Дону силовики затримали трьох активістів «Кримської солідарності» – Ремзі Бекирова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова, в будинках яких у Криму напередодні пройшли обшуки.
  • 27 і 28 березня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів.
  • 29 березня всіх незаконно заарештованих в Криму 23 кримськотатарських активістів вивезли до РФ.
  • Активісти з Криму привезли і передали продукти і засоби гігієни кримським татарам, заарештованим під час масових обшуків 27 березня і вивезеним в російський Ростов-на-Дону. Всього вдалося передати близько 20 посилок.