У Сімферополі «суд» переніс початок засідань у справах активісток Зудієвої і Салієвої

Новини
Лутфіє Зудієв і Муміне Салієва, 31.05.2019 Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму «Київський райсуд» Сімферополя з невідомих причин переніс з ранку на обід початок засідань у адміністративних справах кримскотатарських активісток Муміне Салієвої і Лютфіє Зудієвої, яких звинувачують в нібито пропаганді забороненої символіки.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Судові засідання перенесли. Сьогодні, 31 травня 2019 року о 12:00 за Муміне Салієва. 14:00 Лутфіє Зудієва», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:

  • 30 травня в Криму в Джанкої російські силовики затримали кримськотатарську активістку Лутфіє Зудієву за підозрою в нібито пропаганді екстремізму. Її відвезли до Сімферополя в «Центр з протидії екстремізму МВС по Республіці Крим» («Центр Е»).
  • 30 травня в Бахчисараї російські силовики затримали кримськотатарську активістку Муміне Салієву, яка є координатором проекту «Кримське дитинство», створеного в кінці 2017 року для підтримки і розвитку дітей політв’язнів. Активістку відвезли до Сімферополя.
  • Увечері 30 травня Муміне Салієву і Лютфие Зудієву відпустили з «Центур Е» в Сімферополі. Їх обвинувачують в адміністративному правопорушенні за ст.20.3 КоАП РФ – нібито пропаганду забороненої символіки. «Судові» засідання по їх справах були призначені на 31 травня.