На Арабатській стрілці у Щасливцевому відкрили туристично-інформаційний центр

Новини
Фото: genichesk.ipc.org.ua

У Херсонській області на Арабатській стрілці у селі Щасливцеве Генічеського району 31 травня відкрили туристично-інформаційний центр.

Про це повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ, передає Центр журналістських розслідувань.

На урочистій церемонї відкриття центру зазначалося, що це перший заклад такого напрямку, який з’явився на Арабатській стрілці.

«Для туризму відкриття такого центру – це визначна подія. Винаймаються два працівники, які надаватимуть інформаційні послуги відпочивальникам. Була проведена кропітка робота: розроблена карта місцевості, підготовлена інформаційна, сувенірна продукція. Раніше у відпочивальників, які приїжджали на Арабатську стрілку було дуже багато запитань: де що розташоване, як до цього дістатися. Тепер низка питань буде знята», – зазначив у коментарі для медіа-центру IPC-Генічеськ Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко.

Фото: genichesk.ipc.org.ua

Він наголосив, що такий центр стане корисним для отримання інформації для туристів, а також поліпшить інфраструктуру і якість надання послуг для відпочивальників на Арабатській стрілці.

Фото: genichesk.ipc.org.ua

Нагадаємо:

  • 18 травня в прикордонній з окупованим Кримом Херсонській області традиційно великим фестивалем відкрився туристичний сезон. У цьому році організатори обрали місцем його проведення Біосферний заповідник Асканія-Нова, що є унікальним природним об’єктом на туристичній мапі України.
  • На Арабатській стрілці у селі Щасливцево вже кілька сезонів тривають археологічні роботи на могильниках доби бронзи. Після того, як дослідження історичних об’єктів буде завершено, їх планують долучити до популяризації туристичної сфери Херсонської області.