В ЄС засудили рішення РФ давати громадянство українцям на Донбасі

Новини
Володимир Зеленський на зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском фото: Адміністрація президента України

Європейський Союз засуджує рішення РФ щодо видачі російських паспортів громадянам України на Донбасі.

Про це заявив президент Європейської Ради Дональд Туск, пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми засуджуємо рішення Росії щодо надання російського громадянства українцям на Донбасі або громадянам України з Криму. Це суперечить угодам в Мінську», – сказав він на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським у середу в Брюсселі.

  • 24 квітня Володимир Путін підписав указ про спрощення порядку отримання російського громадянства жителями тимчасово окупованих територій Донбасу.
  • Паспорти вже почали видавати в окупованих частинах Донецької та Луганської області.
  • Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що незаконно видані паспорти не будуть визнані ніде в світі.
  • У РФ підготували законопроект, який спрощує порядок надання деяким категоріям іноземних громадян і осіб без громадянства дозвіл на тимчасове проживання і посвідки на проживання.
  • Міністр з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що Кабінет міністрів готує перелік російських чиновників, причетних до реалізації спрощеної процедури незаконної видачі паспортів РФ жителям окупованого Донбасу, до яких повинні застосувати санкції.