У Криму окупанти знову проводять обшуки в будинках кримських татар

Новини
Обыски Старый Крым

У Сари-Су Білогірського району проходять «слідчі заходи» російських силовиків у будинках кримських татар.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Кримську солідарність».

«У будинку Аксеіта Джанджакова обшук закінчився. За словами рідних, які повідомили про обшук, сам господар домоволодіння знаходиться за межами Криму. У будинку проживає інша людина», – пише об’єднання.

«На даний момент слідчі заходи проходять в будинку матері Аксеіта, там проживає літня бабуся Ребія Сеттарова (близько 90 років). Подробиці уточнюються», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:

  • 10 червня в Криму російські силовики проводять обшуки і затримання кримських татар. Слідчі дії пройшли в селах під Алуштою, Білогірську, мікрорайонах Строганівка і Кам’янка Сімферополя в будинках родичів фігурантів так званої «справи Хізб ут-Тахрір». В результаті були затримані: Ельдар Кантерміров, Енвер Омеров і його син Різа Омеров, Айдер Джеппаров, Ескендер Сулейманов, Руслан Нагаєв, Руслан Месутов, Ленур Халілов.
  • В ФСБ заявили, що в окупованому Криму провели обшуки у прихильників організації «Хізб ут-Тахрір», діяльність якої заборонена в Росії.
  • ГУ Нацполіції в АРК та Севастополі відкрило кримінальне провадження за фактами проведення незаконних обшуків у кримських татар на тимчасово окупованій території Криму.
  • 10 червня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував до 5 серпня Різу Омерова, Енвера Омерова, Айдера Джеппарова та Ескендера Сулейманова. 11 червня «суд» також арештував Руслана Нагаєва,
  • Ельдара Кантімірова, Руслана Менсутова і Ленура Халілова. ФСБ підозрює їх в нібито «організації і діяльності терористичної організації».