У Криму окупанти затримали кримського татарина через пост в соцмережі: «суд» оштрафував його

Новини
Сейяр Эмиров Фото: Крымская солидарность

У Судаку російська поліція окупованого Криму затримала кримського татарина Сейяра Емірова через пост у соціальній мережі ВКонтакте, датований 2013 роком. Пізніше «Судакський міський суд оштрафував Емірова за відео, яке він додав до себе на сторінку в соціальній мережі ВКонтакте в 2013 році. «Суддя» Олена Севрюгина оштрафувала Емірова на 1500 рублів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на об’єднання Кримська солідарність.

«Сьогодні, 2 липня 2019 року, в Криму в місті Судак затриманий кримський татарин, Еміров Сеяр Абдурашитович 06.03.1993 р.н, за публікацію в соціальних мережах, як правопорушення йому ставиться стаття 20.29 КоАП. Про це повідомив громадський захисник Сейтосман Караліев. За словами Караліева, Сеяра затримали за пост у соціальній мережі ВКонтакте, датований 2013 роком. Також нам стало відомо про те, що вчора додому до Сеяра Емірова приходили співробітники поліції, але так як у них не було постанови на затримання, Еміров відмовився проїхати з ними, а вже цього дня його затримали біля будинку батьків», – йдеться в повідомленні.

Інтереси Емірова представляв суспільний захисник Сейтосман Караліев. 

Нагадаємо:

  • 30 травня в Криму в Джанкої російські силовики затримали кримськотатарську активістку Лутфіє Зудієву за підозрою в нібито пропаганді екстремізму. Її відвезли до Сімферополя в «Центр з протидії екстремізму МВС по Республіці Крим» («Центр Е»).
  • 30 травня в Бахчисараї російські силовики затримали кримськотатарську активістку Муміне Салієву, яка є координатором проекту «Кримське дитинство», створеного в кінці 2017 року для підтримки і розвитку дітей політв’язнів. Активістку відвезли до Сімферополя.
  • Кримськотатарських активісток відпустили 30 травня з «Центру з протидії екстремізму МВС по Республіці Крим» («Центр Е») в Сімферополі. Їх обвинувачують в адміністративному правопорушенні – нібито демонстрації забороненої символіки.