Жителі Донбасу з російськими паспортами не зможуть відвідувати Канаду

Новини
Фото: мвд.рф

Жителі Донбасу з російськими паспортами не зможуть відвідати Канаду. Влада країни зробить все можливе для цього.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Канади, пише Центр журналістських розслідувань.

«Канада вживе заходів для забезпечення того, щоб ці паспорти не можна було використовувати для поїздки в країну», – йдеться в заяві.

Також повідомляється, що Канада виділить 45 мільйонів доларів США на підтримку України.

«Уряд Канади скористався цією унікальною можливістю оголосити про виділення понад 45 мільйонів доларів США на підтримку України, в тому числі 25 мільйонів доларів для реалізації інклюзивних реформ і таких, які враховують гендерні аспекти», – зазначено в заяві.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський знаходиться з офіційним візитом в Канаді, де проходить конференція з питань реформ в Україні.

  • 24 квітня Володимир Путін підписав указ про спрощення порядку отримання російського громадянства жителями тимчасово окупованих територій Донбасу.
  • Паспорти вже почали видавати в окупованих частинах Донецької та Луганської області.
  • Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що незаконно видані паспорти не будуть визнані ніде в світі.
  • У РФ підготували законопроект, який спрощує порядок надання деяким категоріям іноземних громадян і осіб без громадянства дозвіл на тимчасове проживання і посвідки на проживання.
  • Міністр з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що Кабінет міністрів готує перелік російських чиновників, причетних до реалізації спрощеної процедури незаконної видачі паспортів РФ жителям окупованого Донбасу, до яких повинні застосувати санкції.