На Банковій від влади вимагали не перетинати червоні лінії

Новини
Акція "Червоні лінії" біля Офісу президента Фото investigator.org.ua

Учасники громадського руху “Відсіч” влаштували 4 липня акцію «Червоні лінії», під час якої оприлюднили попередження для нової влади.

Про це повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань з місця події.

Учасники акції зібралися на вул. Банковій біля офісу президента, щоб попередити представників влади про 6 символічних червоних ліній, які вона не повинна переступати. Червоні лінії символізють виключний державний статус української мови, пріоритетний розвиток збройних сил України, продовження курсу на євроінтеграцію, неприпустимість встановлення більш тісних відносин із країною-окупантом – Росією,  непорушність територіального устрою України та продовження політики декомунізації. 

Мітингарі нанесли на обличчя грим у вигляді червоних ліній та тримали таблички з написом: “ Не перетинай червону лінію”.

Катерина Чепура, організаторка акції «Червоні лінії» біля Офісу президента Фото investigator.org.ua

Ми попереджаємо владу про те, що у випадку переступу цих ліній вона буде отримувати відсіч. І це не стосується тільки депутатів Верховної Ради, президента чи уряду. Це стосується будь-яких чиновників, будь-кого, хто якимось чином має вплив на державну політику. І кожен, хто буде переступати “червоні лінії”- буде отримувати  гідну відсіч у вигляді засобів тиску, які нам дозволяє закон”, – розповіла Катерина Чепура, організаторка акції. 

Акція «Червоні лінії» біля Офісу президента Фото investigator.org.ua

Під гасла: “Наша мова – наша зброя” та “Реванш не пройде” активісти протягли символічний червоний шнур від офісу президента до будівель Кабінету Міністрів та Верховної Ради України. 

Нагадаємо: 

  • Рух «Чесно» звинуватив організацію «Відсіч» у підвозі людей в сектори прихильників Порошенка на дебати 19 квітня.
  • Глава Офісу президента Андрій Богдан запропонував надати «Донецьку і Луганську російську мову як регіональну» «за умови, що після цього вони — територія України». У президентській партії «Слуга народу» заявили, що пропозиція Богдана є його особистою позицією і не відображує позицію партії.