Затриманий «зенітник ДНР» зізнався, що бачив падіння MH17

Новини
Володимир Цемах Фото: VK

Затриманий українськими спецслужбами «командир ППО» бойовиків «ДНР» Володимир Цемах в одному зі старих відео зізнався, що був свідком падіння Боїнга MH17.

Про це йдеться в сюжеті Настоящего времени, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Описуючи події, Цемах каже: «Я цього пацана витягав. Я цей … ховав. Я вам покажу навіть, де він стартував, і де його забирав».

В оригінальному відео слово, яке вимовив Цемах, «запікано», але, на думку журналістів, по губах можна прочитати, що він вимовляє слово «бук».

Саме з самохідного зенітного ракетного комплексу «Бук», за версією слідства, був збитий малайзійський Боїнг.

Про затримання Цемаха повідомила Російська служба ВВС з посиланням на дочку і адвоката затриманого. Бойовика нібито затримали в окупованому Сніжному і невідомим способом переправили на підконтрольну Україні територію.

theБабель з посиланням на свої джерела повідомив, що Цемах забезпечував поставки військової техніки з Росії.

Нагадаємо:

  • 29 червня Шевченківський районний суд Києва заарештував на два місяці колишнього «командира ППО» з міста Сніжне Володимира Цемаха, якого в кінці червня українські спецслужби під час спецоперації вивезли з території терористичної «ДНР». Цемах може фігурувати в справі збитого «Боїнга» МН17 у 2014 році.
  • Спільна слідча група, яка розслідує збиття над Україною літака MH17 17 липня 2014 року, назвала чотирьох підозрюваних. Це росіяни Ігор Гіркін, Сергій Дубінський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко.
  • 17 липня 2014 року в Донецькій області поруч із селищем Шахтарськ в зоні бойових дій було збито Боїнг-777 «Малайзійських авіалііній», що слідував рейсом MH17 «Амстердам-Куала-Лумпур». Всі 298 осіб, які перебували на борту літака, загинули.