У Кремлі шкодують через провал телемосту між NewsOne і «Росія 24»

Новини
Фото: YouTube Россия 24

У Кремлі шкодують через провал телемосту між українським телеканалом NewsOne, який контролює кум Володимира Путіна Віктор Медведчук, і російським пропагандистським телеканалом «Росія 24», який планувалося провести за тиждень до дострокових виборів до Верховної Ради.

Про це у вівторок, 9 липня, сказав журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство УНІАН.

«В цілому ми, безумовно, шкодуємо, що це телеміст не відбувся. Ми як і раніше вважаємо, що це була хороша і дуже правильна ініціатива двох телеканалів. По всій видимості, українська сторона не готова до цього», – зазначив Пєсков.

При цьому на уточнююче питання, чому російські ведучі, анонсуючи проведення телемосту, говорили виключно про «спільні пісні та історію», проте замовчували історію відносин України і Росії після 2014 року, Пєсков сказав: «Не замовчується, я впевнений, що усі періоди новітньої історії наших двох країн могли б бути обговорені в ході цього заходу».

Коментуючи думку про передчасність проведення такого заходу, прес-секретар Путіна зазначив, що «спілкування людей ніколи не може бути передчасним, бо це найправильніше спілкування і те спілкування, в якому народжується істина».

Нагадаємо:

  • 7 липня в ефірі пропагандистського телеканалу «Росія24» ведучий програми «Вести недели» Дмитро Кісельов анонсував проведення спільно з українським телеканалом NewsOne телемосту «Треба поговорити», який заплановано на 12 липня. З російського боку ведучими телемосту будут Марія Сіттель и Андрій Малахов, з українського – Олена Кирик и Василь Голованов, ведучий та генеральний продюсер NewsOne.
  • Секретар РНБО України Олександр Данилюк заявив, що Рада напрацьовує рішення в зв’язку з анонсованим на 12 липня проведенням телемосту між російським пропагандистським телеканалом «Росія 24» і українським телеканалом NewsOne, який контролює кум Володимира Путіна Віктор Медведчук.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що анонсований телеміст між російським пропагандистським телеканалом «Росія 24» і українським NewsOne це небезпечний піар-хід перед достроковими виборами до Верховної Ради, мета якого розділити українців на два табори. За його словами реакція української влади буде відповідною для збереження спокою і інформаційної безпеки України.
  • 8 липня NewsOne повідомив про скасування раніше анонсуванного телемосту «Треба поговорити» з російським пропагандистським телеканалом «Росія 24», який знаходиться під санкціями України, і поскаржився на фізичні погрози на свою адресу. Тим часом ГПУ доручила слідчим СБУ допитати власника і генпродюсера NewsOne в рамках кримінального провадження про замах на держзраду.
  • Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne черз спробу провести телеміст з російським пропагандистьким телеканалам «Росія 24», до якого застосовані українські санкції.