Зеленський в суботу на Херсонщині представить очільника області та побуває на адмінкордоні з Кримом

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський в суботу, 13 липня, відвідає Херсонську область та представить новопризанчених голову Херсонської ОДА і представника президента в АРК. Крім того, глава держави проведе нараду на адмінкордоні з окупованим Кримом щодо облаштування інфраструктури КПВВ «Чонгар» та «Каланчак».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію президентської пресслужби.

Як зазначається, зранку 13 липня Зеленський відвідає Одеську область, де побуває в Одеському морському порту та ознайомиться з проектом розвитку його контейнерного й зернового терміналів. Він також проведе нараду з питань розвитку морських портів України та заслухає інформацію про стан розслідування справ щодо нападів на активістів і журналістів в Одесі.

«Потім Володимир Зеленський відбуде на Херсонщину, де огляне інфраструктуру та умови перетину на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар», а також проведе нараду з питань реалізації проектів облаштування пунктів «Чонгар» та «Каланчак», – йдеться у повідомленні.

Фото: investigator.org.ua

Як вказали в пресслужбі, глава держави представить новопризначених голову Херсонської обласної державної адміністрації та постійного представника президента України в АР Крим Антона Кориневича.

За інформацією ЗМІ, Зеленський має представити нового голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва, якого раніше Кабмін України погодив на цю посаду.

Нагадаємо:

  • В кінці березня 2019 року заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань повідомив, що до кінця року планується повністю побудувати КПВВ «Чонгар» і почати роботи на КПВВ «Каланчак».
  • У Херсонській облдержадміністарції через затримку з будівництвом Центрів надання адміністративних послуг на адмінкордоні з Кримом пропонують задіяти в КПВВ мобільні центри надання адмінпослуг для кримчан.
  • Міністерство інфраструктури замовило проектно-кошторисну документацію з облаштування КПВВ на адмінкордоні з Кримом: наразі її розробка знаходиться на фінальному етапі, повідомив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі.
  • Тендер на будівництво КПВВ «Чонгар», який очікували в травні, перенесено на серпень 2019 року.
  • 26 червня Володимир Зеленський призначив вченого-юриста, фахівця з міжнародного гуманітарного та кримінального права, правозахисника Антона Кориневича постійним представником президента України в Автономній Республіці Крим.