Гусєв «залишиться у минулому», якщо вчасно не впорається з облаштуванням КПВВ на адмінкордоні – Зеленський

Новини
Андрій Богдан, Володимир Зеленський, Юрій Гусєв, Антон Кориневич Фото: investigator.org.ua

Новий очільник Херсонської ОДА Юрій Гусєв залишиться без посади, якщо вчасно не будуть завершені роботи з облаштування контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» та «Чонгар» на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський після представлення Гусєва на КПВВ «Чонгар» та узгодження з ним строків облаштування режимних зон контрольних пунктів – 15 листопада, сервісних зон – 20 грудня цього року відповідно, повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань.

«Якщо ні, то новий губернатор залишиться у минулому», – сказав глава держави.

В свою чергу Гусєв погодився на цю умову.

«Але так само я просив би сприяння. Сьогодні замовниками і проектантами є обласна адміністрація. Я можу координувати дії і буду це робити на місці, і буду сигналізувати у випадку, якщо Міністерство фінансів не виділяє вчасно кошти, якщо Міністерство інфраструктури не здійснює відповідні кроки, проектанти затримують роботи. Буду інформувати завчасно», – зазначив він.

У відповідь на це Зеленський пообіцяв дати Гусєву ще один номер телефону голови Офісу президента Андрія Богдана.

Як повідомлялось, 13 липня президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованих Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня

Нагадаємо:

  • В кінці березня 2019 року заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань повідомив, що до кінця року планується повністю побудувати КПВВ «Чонгар» і почати роботи на КПВВ «Каланчак».
  • У Херсонській облдержадміністарції через затримку з будівництвом Центрів надання адміністративних послуг на адмінкордоні з Кримом запропонували задіяти в КПВВ мобільні центри надання адмінпослуг для кримчан.
  • Міністерство інфраструктури замовило проектно-кошторисну документацію з облаштування КПВВ на адмінкордоні з Кримом: наразі її розробка знаходиться на фінальному етапі, повідомив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі.
  • Тендер на будівництво КПВВ «Чонгар», який очікували в травні, перенесено на серпень 2019 року.