Суд у РФ продовжив арешт ще шістьом українським військовополоненим морякам

Новини
Військовополонені моряки Михайло Власюк, Богдан Головаш, Денис Гриценко, Андрій Драч, В'ячеслав Зінченко, Сергій Попов Фото: Роман Цимбалюк

Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт ще шістьом українським військовополоненим морякам на 3 місяці, до 24 жовтня 2019 року. Очікується продовження запобіжного заходу ще 12-ти морякам.

Ще три місяці в російському ув’язненні проведуть співробітник СБУ Василь Сорока та шестеро моряків – Андрій Артеменко, Володимир Варімез, Владислав Костишин, Олег Мельничук, Сергій Чуліба і Віктор Беспальченко, пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на російські ЗМІ.

Раніше під вартою залишили таких моряків: Михайло Власюк, Богдан Головаш, Денис Гриценко, Андрій Драч, В’ячеслав Зінченко і Сергій Попов.

  • Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова передала своїй колезі Тетяні Москалькової список з 150 українців, які утримуються в місцях несвободи в РФ і окупованому Криму, включаючи 24 військовополонених українських моряків. Омбудсмени подадуть звернення президентам України і РФ з проханням про помилування.
  • У середу, 17 липня, відбудеться судове засідання з розгляду зміни або продовження запобіжного заходу українським морякам. Омбудсмен України Людмила Денисова повідомила, що 15 липня їде в Москву.
  • Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова зустрілася з Денисової, щоб обговорити питання обміну утримуваними українцями і росіянами. За словами російської чиновниці, ця зустріч – в фарватері діалогу між президентами.
  • Москалькова прилетіла до Києва на суд керівника незареєстрованої підрозділу російського інформагентства МІА «Росія сьогодні» – «РІА Новини Україна» Кирила Вишинського, обвинуваченого в державній зраді.
  • Подільський райсуд Києва переніс засідання у справі на 19 липня, в зв’язку з знаходженням суддів у нарадчій кімнаті по іншій справі.
  • Міністерство закордонних справ РФ повідомило, що обговорює з Україною обмін 24 захоплених в нейтральних водах Чорного моря військовополонених українських моряків.
  • Як заявив заступник глави Офісу президента Вадим Пристайко, під час зустрічі радників лідерів «Нормандської четвірки» попередньо домовилися про обмін утримуваними особами в Україні та РФ 15 на 15 або 10 на 10.