Мінфін США повідомив про введення додаткових санкцій проти РФ

Новини
Фото: Коллаж © Ridus.ru

Міністерство фінансів США повідомило про введення з 26 серпня додаткових санкцій проти Росії у рамках заходів, передбачених законом про контроль і знищення хімічної і біологічної зброї через отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у британському Солсбері.

Про це пише Голос Америки, передає Центр журналістських розслідувань.

Для введення санкцій в дію, Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) видало окреме розпорядження, що стосується Росії.

Документ набере чинності 26 серпня 2019 року.

2 серпня Державний департамент США оголосив про запровадження другого пакету санкції щодо Росії через отруєння на території Великої Британії колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Санкції, як ідеться в опублікованій Держдепартаментом заяві, наберуть чинності через 15 днів після повідомлення про них Конгресу, орієнтовно 19 серпня.

Нові санкції передбачають, що американські банки не зможуть брати участь у первинному продажу суверенного боргу, номінованого не в рублях, і надавати російському уряду кредити. Також США мають намір надалі перешкоджати наданню Росії фінансової або технічної допомоги з боку Міжнародного валютного фонду і Світового банку.

Санкції діятимуть щонайменше 12 місяців.

Нагадаємо:

  • У серпні 2018 року набрав чинності перший пакет санкцій США проти Росії через отруєння Скрипалів. Він передбачає заборону постачання продукції подвійного призначення.
  • 4 березня 2018 року Скрипаля і його дочку Юлію шпиталізували у британському Солсбері із сильним отруєнням. За даними слідства, Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новічок» російського виробництва.
  • У вересні 2018 року британські правоохоронці оприлюднили дані щодо двох підозрюваних в отруєнні – Руслана Боширова й Олександра Петрова. Незабаром група Bellingcat встановила реальні особи отруйників: полковника ГРУ Генерального штабу ЗС РФ Анатолія Чепіги («Боширов») і військового медика ГРУ Олександра Мішкіна («Петров»). Майже через рік після отруєння Bellingcat повідомила справжнє ім’я і походження співробітника ГРУ, який працював на міжнародному рівні під прикриттям під псевдонімом «Федотова Сергія В’ячеславовича». Справжнє ім’я «Федотова» — Денис В’ячеславович Сергєєв. Він є високопоставленим офіцером ГРУ і випускником Військово-дипломатичної академії Росії.