Політв’язня Володимира Балуха точно вивезли до Москви, ймовірно, в СІЗО «Лефортово» – Скрипник

Новини
Володимир Балух на «суді» Фото: RFE/RL

Українського активіста, політв’язня Володимира Балуха вивезли з колонії №4 міста Торжок до Москви, ймовірно, в СІЗО «Лефортово».

Про це Ольга Скрипник, коордінаторка Кримської правозахисної групи повідомила в ефірі програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір «Чорноморська ТРК»).

«Я точно не можу підтвердити, поки консули і адвокати не зайдуть до наших хлопців. Те, що ми точно можемо підтвердити, що Володимира Балуха доставили в Москву. Це підтвердили в колонії. Якщо говорити про СІЗО, які можуть бути для цього використані, швидше за все, це Лефортово», – сказала Скрипник.

Як повідомлялось, 20 серпня журналіст Вікторія Івлєва повідомила, що адміністрація московского СІЗО «Лефортово» прийняла передачі для українських політичних в’язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба і Миколи Карпюка.

Нагадаємо:

  • Адвокат Дмитро Дінзє заявив, що поки не може визначити місцезнаходження українського активіста Володимира Балуха, якого раніше етапували з колонії №4 міста Торжок Тверської області РФ, імовірно до Москви.
  • Він також пояснив відсутність інформації про Балуха тим, що етап Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) відбувається під грифом «для службового користування».
  • 16 серпня сестрі Балуха повідомли, що політв’язня терміново етапували з колонії міста Торжок Тверської області РФ. Адвокат українця Ольга Дінзє уточнила, що її підзахисного етапували в один із СІЗО Москви, який саме, поки точно не відомо.
  • 21 серпня адміністрація московського СІЗО «Лефортово» прийняла продуктові передачі для українських політв’язнів Романа Сущенко, Олексія Сізоновіча і Євгенія Панова, що побічно може свідчити, що їх могли доставити до Москви з місць позбавлення волі, повідомила журналіст Вікторія Івлєва.