Суд в Москві оштрафував ще шістьох кримських татар, яких затримали біля Верховного суду РФ

Новини
Фото: Facebook Крымская солидарность

Міщанський районний суд Москви оштрафував ще шістьох кримських татар з 46 активістів, затриманих 11 липня біля Верховного суду РФ, який розглядав апеляційну скаргу на вирок фігурантам Бахчисарайського «справи Хізб ут-Тахрір». Раніше вже були оштрафовані 28 кримчан.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Суд виніс рішення про адміністративне правопорушення, передбачене ст.20.2 ч.5 КпАП РФ, і поставив адміністративні штрафи ще шістьом кримським татарам в розмірі 10000 рублів», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, судом були оштрафовані: Крестов Ш.А., Алієв Е.Е., Кішпідінов М.А., Хайбулаєв С.А., Асанов З.Р., Абдурашітов Н.С.

Як повідомлялось, у відповідь на вирок Таганського райсуду Москви, в окупованому Криму стартував новий марафон «Єдність дорожче штрафів», в ході якого кримські татари та інші небайдужі жителі півострова збирають гроші монетами по 10 рублів на сплату адмінштрафів, призначених затриманим в Москві кримчанам.

Нагадаємо:

  • 10 липня у Москві на Красній площі поліцейські затримали сім учасників пікету, які протестували проти переслідування кримських татар за релігійною і національною ознакою в окупованому Криму. Більшість учасників акції – родичі затриманих і засуджених кримських татар. Акція була приурочена до розгляду апеляційної скарги на вирок фігурантам бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір», яке відбудеться 11 липня у Верховному суді РФ.
  • 11 липня у Москві біля Верховного суду РФ поліція затримала 46 активістів, які прийшли підтримати чотирьох кримських татар, громадян України Енвера Мамутова, Ремзі Меметова, Зеврі Абсеітова і Рустема Абільтарова, незаконно засуджених російським судом до тривалих термінів ув’язнення у «справі Хізб ут-Тахрір».
  • пізно ввечері 11 липня з відділень ВС відпустили всіх 46 кримських татар, які були затримані вранці біля Верховного суду РФ. На них склали адміністративні протоколи.
  • 29 липня Таганський районний суд Москви призначив адмінштрафи у розмірі 20 тис. рублів 18 кримчанам, які були затримані 11 липня біля Верховного суду РФ.
  • 5 серпня Міщанський райсуд Москви оштрафував ще трьох кримських татар на 15 тис. рублів кожного.
  • 20 серпня Міщанський райсуд Москви оштрафував ще сімох кримських татар на 10 тисяч рублів кожного.