270 школярів з Криму провели літо в мілітаризованому таборі Юнармії

Новини
Фото: crimeahrg.org

270 школярів з Криму влітку перебували в мілітаризованих таборі Юнармії.

Про це повідомляється на сайті «Кримпатріотцентра», пише Центр журналістських розслідувань.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, табір організували в смт. Заозерне на базі дитячого оздоровчого центру «Червоні вітрила».

«Протягом 21 дня учасники працювали в профільних гуртках по армійському справі, тактиці та стратегії військових дій», – йдеться в повідомленні.

На сайті також зазначено, що діти під час зміни розбиралися в тонкощах будови сучасної стрілецької зброї та отримали навички техніки безпеки.

«На майданчиках зміни працювали досвідчені наставники і керівники. Серед них кадрові офіцери Міністерства оборони Російської Федерації, прославлені військові, актив ДОСААФ, Російського Союзу ветеранів і Русской общины Крыма», – пише сайт.

Фото з відкриття та закриття зміни також опубліковані на сайті оздоровчого закладу і на сторінці «Юнармія Крим» ВКонтакте. 

Ще один табір юнармейцев організували в євпаторійському санаторії «Здравниця», повідомляється на сторінці клубу Патріот ВКонтакте. Інформацію про табір також опублікував телеканал «Звезда». 

Кримська правозахисна група нагадує, що пропаганда служби в армії-окупанта на території Криму порушує міжнародне гуманітарне право і є військовим злочином відповідно до ст.51 ІV Женевської конвенції «Про захист цивільного населення під час війни».

  • 19 грудня 2017 року Генасамблея ООН прийняла оновлену резолюцію з прав людини в окупованому Криму, в якій міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН від 19 квітяня 2017 року про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові. Також в документі йдеться, що Росія здійснює міжнародний злочин, незаконно призиваючи до Збройних сил РФ жителів окупованих Криму і Севастополя та проводячи військову пропаганду серед дітей та молоді півострова.
  • В окупованому Криму Росія в порушення міжнародного гуманітарного права продовжує пропаганду призову в армію, в тому числі, використовуючи політику мілітаризації дітей, заявили в Кримській правозахисній групі. Як вказують в КПГ, використовуючи такі заходи, російська влада здійснює серед неповнолітніх жителів Криму військову пропаганду, готуючи їх до служби в армії РФ, «що є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права».