Полк «Азов» на Світлодарській дузі захопив ворожі позиції (відео)

Новини

На Донбасі бійці полку «Азов» Національної Гвардії України прокопали 400 метрів шанців задля захоплення опорного пункту окупантів у районі Світлодарської дуги. Рити довелось півтори місяці.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на сюжет ТСН.

Підрозділ полку «Азов» примусив російські війська залишити позиції на панівній висоті в районі Світлодарської дуги.

За словами бійців підрозділу, вони наблизились до ворожих позицій по шанцях довжиною 400 метрів, які спеціально для цієї мети копали під обстрілами протягом півтора місяця.

Під час розмінування позицій ворога бійці «Азову» знешкодили близько двохсот мінно-вибухових пристроїв російського виробництва.

Також на зайнятих позиціях було виявлено консерви виробництва Калінінградської області (РФ).

Нагадаємо:

  • 7 червня 2019 року в результаті обстрілів селища Новолуганське у Донецькій області загинули двоє військових полку «Азов».
  • 10 липня зоні ООС в районі Світлодарської дуги бійці полку «Азов» перехопили російський безпілотник типу «Елерон-3», який мав коригувати черговий артилерійський наліт по українським позиціям з боку окупантів.
  • 10 серпня на Світлодарській дузі загинув молодший лейтенант Роман Романенко з позивним «Біч» з окремого загону спеціального призначення «Азову».
  • 29 серпня бійці «Азова» під Горлівкою у зіткненні з російським підрозділом знищили чотирьох бійців противника, ще одного поранили та взяли в полон.