В Офісі президента розповіли, коли відкриють міст у Станиці Луганській

Новини
Зруйнований міст через Сіверський Донець в районі Станиці Луганській Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

Відновлений міст через річку Сіверський Донець у районі Станиці Луганської в Луганській області планується відкрити 27 листопада. Зараз тривають підготовчі роботи та асфальтування під’їзної дороги.

Про це повідомляє Офіс президента України.

«Згідно з графіком, до 11 жовтня 2019 року планується встановити тимчасову (обхідну) переправу, а до 27 листопада – відкрити основний міст», – йдеться у повідомленні.

Зараз здійснюється асфальтування дороги від мосту у напрямку контрольного пункту в’їзду-виїзду (КПВВ).

Як вказали в Офісі президента, станом на 11:00 15 вересня вже було заасфальтовано майже 300 м із 750 м правого боку дороги у напрямку моста. Також зранку завершено асфальтування лівої частини дороги.

Фото: president.gov.ua

Крім того, на прилеглій до мосту території продовжують роботу піротехніки.

Станом на 15 вересня працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій обстежили частину території прилеглої лісопосадки у напрямку мосту. Було виявлено 32 небезпечних предмети. Наразі розміновано, зокрема, 1,25 га ґрунтової дороги до лісу, понад гектар технологічної дороги; 1,37 га з правого боку та 1,35 га з лівого боку вздовж дороги та понад 2 га ділянки місцевості біля мосту радіусом 125 метрів.

Як нагадали в Офісі глави держави, відновлення мосту через р. Сіверський Донець у районі Станиці Луганської є частиною міжнародних зобов’язань України для покращення гуманітарної ситуації на лінії розмежування.

Нагадаємо:

  • 26 червня в зоні ООС підрозділи ЗС України під наглядом представників СММ ОБСЄ відійшли з позиції біля КПВВ «Станиця Луганська» поряд з лінією розмежування. Аналогічний відхід здійснили і підрозділи російських окупаційних військ.
  • 1 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що в Станиці Луганській відбулося розведення військ і сил. За його словами, відхід від лінії розмежування вогню стався з обох сторін – як ВСУ, так і окупаційної гібридної армії РФ, що зафіксували і підтвердили спостерігачі СММ ОБСЄ.
  • 24 серпня підрозділи ДСНС України у присутності спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ почали демонтаж фортифікаційних споруд опорного пункту біля мосту в Станиці Луганській.
  • 2 вересня президент Володимир Зеленський оголосив про початок відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській – після того, як було розібрано блокпост на непідконтрольній українським військовим частині переправи.