Звільненим морякам вже купили квартири, інші політв’язні отримають житло протягом двох тижнів – ОП

Новини
Зустріч звільнених з полону моряків ВМСУ в Одесі, 14.09.2019 Фото: Facebook ВМС ЗС України

Усім звільненим з російського полону морякам ВМСУ вже купили квартири в одному будинку в Одесі. Іншим звільненим політв’язням, які не мають помешкання, придбають квартири протягом двох тижнів.

Про це у вівторок, 17 вересня повідомив журналістам заступник голови Офісу президента України (ОП) Кирило Тимошенко, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію телеканалу ZIK.

«Це була ініціатива президента, ми займаємося питанням купівлі квартир, крім моряків, яким уже всім купили квартири. Вони проживатимуть в одному будинку. Ми ще ми купуємо квартири іншим людям, які були серед тих 35. Це питання одного чи двох тижнів, вони будуть з новими квартирами», – сказав Тимошенко.

Він додав, що також вирішуються різні медичні питання для звільнених моряків і політв’язнів.

«В одного з моряків були великі питання по медицині. Офіс президента ініціював приїзд ізраїльських фахівців. Йому зробили операцію на волонтерських засадах, ізраїльські фахівці приїхали і зробили її», – розповів заступник голови Офісу президента.

Нагадаємо:

  • 7 вересня у київському міжнародному аеропорту «Бориспіль» зустріли українських політв’язнів і військовополонених моряків ВМСУ, яких доставити з Росії в результаті обміну утримуваних осіб між Україною та РФ.
  • Офіс президента України опублікував список українців, які повернулися на батьківщину. В рамках масштабного обміну Україна передала Росії 35 осіб.
  • За інформацією омбудсмена Людмили Денісової, держава обіцяє придбати квартири в Києві для чотирьох політв’язнів, які після обміну з Росією повернулися в Україну – йдеться про кримчан Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха та мешканця окупованої Луганщини Артура Панова. Через російську окупацію вони не мають змоги повернутись до рідних домівок.
  • За рішення Кабміну України усім 35 звільненим українським політв’язням і морякам ВМСУ виплатять по 100 тис грн одноразової допомоги.
  • Президент Владимир Зеленский заявил, что уже решен вопрос с выделением жилья в Одессе для освобожденных из российского плена моряков ВМСУ.